Brainstorm


Brainstorm

Antal spelare: 2-4 spelare eller lag
Ålder: från 12 år.
Utgivare: Användbart litet företag
Speltid: ca 30 min per omgång.
Kategori: familjespel
Liknande spel: Med andra ord,
Innehåller: 200st kort, 4 spelpjäser, timglas, korthållare, tuschpenna, glaögon, spelplan och regler.
Betyg; 4 av 5
Recension: Roligt och snabbt spel. Gäller att vara snabb men även sitta med en hel del kunskap i olika ämnen. Passar bra i högljudda sällskap.

Beskrivning:

Brainstorm är spelet där det gäller att vara snabb som tusan både i tanke och med tungan. Här gäller det att på 60 sekunder rabbla upp så många saker man kan inom ett viss ämne. Tex kan det vara att hitta på 10 olika krukväxter eller 10 saker som finns i skolan eller 10 st bilmärken. Varje ämne har 3 st lite svårare svarsalternativ som ger lite mer poäng.

Spelidén är enkel man drar ut kort och läser upp vilket ämne i fråga det gäller. Vi säger att det är hundraser som är på tur. Personen eller laget som är på tur börjar spotta ur sig så många hundraser de kan på 1 minut. När tiden är slut läses alternativen som ger poäng upp. Ofta blir man förvånad vilka alternativ det är som ger poäng och vilka som man själv tycker både ge poäng som inte ger poäng.

Antal rätta svar motsvarar steg man får flytta sin spelpjäs framåt i spelplanen. Målet är ju sjävlklart att fortast möjligt komma i mål. Gäller att man är på hugget och både tänker snabbt och prata snabbt. Oftast blir det nog så att man skriker ut alternativen framför allt när man märker att tiden håller på att rinna iväg.

Brainstorm är spelet som passar bra på tillställningar där man vill ha lite fart på. Festen med vänner är ypperligt tillfälle att ta fram Brainstorm på, det dröjer inte länge förrän skratten och ljudnivån hörs in till grannarna.


Inga kommentarer

Inlägg
»
S
I
D
E
B
A
R
«